Search Suggestions
      четвъртък, 24.04.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Ресторант ADOR: Нова сцена за световни кулинарни звезди

          Световноизвестният Michelin шеф-готвач Lionel Levy поставя началото на поредица от гастрономически събития от най-висок клас

          Имаше нещо различно във въздуха на София този април. Носеше се аромат на море, на билки от Прованс, на нещо изискано и непознато. Епицентърът? Ресторант ADOR, където в две вечери реалността отстъпи място на кулинарната магия, сътворена от френския майстор със звезда Michelin – Lionel Levy.

          - Реклама -

          Представете си, че как седите на метри от жълтите павета, а в чинията ви оживява цялото Средиземноморие.

          Това не беше просто вечеря, а пътешествие, водено лично от шеф Levy, чиито ръце превръщаха храната в поезия. Започна се с искрящо шампанско и закачлив амюз буш, като увертюра към нещо голямо. Последва експлозия от свежест – домати и синьопер тон, танцуващи с отлежало говеждо и солен шепот на ботарга. А после дойде чудото – „Буябес милкшейк“. Името звучеше като оксиморон, но вкусът… вкусът беше откровение. Сякаш познатата душа на марсилската класика се беше преродила в нова, ефирна форма. Основното ястие – целуната от слънцето риба, обвита в аромат на бергамот и хрупкав артишок – беше чиста хармония.

          В чашите танцуваше вино от Бордо – избрано от изба, достойна за крале и Оскари – Clarence Dillon Wines.

          А във въздуха плуваше гласът на Жаклин Таракчи, мек като кадифе, рисуващ пейзажи от френската Ривиера.

          Това не беше събитие, което се описва лесно. То се изживява. Беше момент, в който София се докосна до звездите – и кулинарните, и небесните!

          А ресторант ADOR и хотел InterContinental Sofia не просто вдигнаха завесата към висшата гастрономия, те ни поканиха да влезем в самата приказка. И ние все още сме там, замаяни от сладка еуфория и очакващи следващото вълшебство.

          Имаше нещо различно във въздуха на София този април. Носеше се аромат на море, на билки от Прованс, на нещо изискано и непознато. Епицентърът? Ресторант ADOR, където в две вечери реалността отстъпи място на кулинарната магия, сътворена от френския майстор със звезда Michelin – Lionel Levy.

          - Реклама -

          Представете си, че как седите на метри от жълтите павета, а в чинията ви оживява цялото Средиземноморие.

          Това не беше просто вечеря, а пътешествие, водено лично от шеф Levy, чиито ръце превръщаха храната в поезия. Започна се с искрящо шампанско и закачлив амюз буш, като увертюра към нещо голямо. Последва експлозия от свежест – домати и синьопер тон, танцуващи с отлежало говеждо и солен шепот на ботарга. А после дойде чудото – „Буябес милкшейк“. Името звучеше като оксиморон, но вкусът… вкусът беше откровение. Сякаш познатата душа на марсилската класика се беше преродила в нова, ефирна форма. Основното ястие – целуната от слънцето риба, обвита в аромат на бергамот и хрупкав артишок – беше чиста хармония.

          В чашите танцуваше вино от Бордо – избрано от изба, достойна за крале и Оскари – Clarence Dillon Wines.

          А във въздуха плуваше гласът на Жаклин Таракчи, мек като кадифе, рисуващ пейзажи от френската Ривиера.

          Това не беше събитие, което се описва лесно. То се изживява. Беше момент, в който София се докосна до звездите – и кулинарните, и небесните!

          А ресторант ADOR и хотел InterContinental Sofia не просто вдигнаха завесата към висшата гастрономия, те ни поканиха да влезем в самата приказка. И ние все още сме там, замаяни от сладка еуфория и очакващи следващото вълшебство.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          БОЕЦ ВЗРИВИ! Вижте схемата на Пеевски в Академията на МВР, Радев също е замесен

          Гражданското движение БОЕЦ излезе с нова публикация, в която твърди, че Академията на МВР е превърната в „копаня за калинки“ и фабрика за издаване

          Питейна, но безопасна ли е?: Истината зад чешмяната вода

          Водата е жизненоважен ресурс – без нея човек не може да оцелее дори няколко дни. Но въпреки че я възприемаме като естествено чиста, реалността...

          BIRD: 24-годишен син на депутат от ГЕРБ – новият милионер с държавна подкрепа

          Според BIRD, освен по линия на европейското финансиране, семейството има и друг сериозен доход – бизнес от кариера, която оперира с държавна концесия.

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ

          Зареждане…

          Зареждане…

          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions