петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      РАЗМЯНА НА ПЛЕННИЦИ УКРЕПВА МИРА В УКРАЙНА

      Десетки пленници бяха освободени от украинското правителство и бунтовническите сили в Украйна. След като споразумението за примирие влезе в сила и в източната част на страната, 139 украински войници и 52-ма бунтовници бяха освободени, съобщава Би Би Си. Това е първото успешно реализирано условие от подписаните споразумения в Минск.
      Размяната на пленниците ще укрепи мира в Украйна. Председателят на центъра за съдействие за освобождаването на пленници и заложници в силите за сигурност на Украйна Юрий Тандит заяви в интервю за местната телевизия, че обменът между самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република и украинските сили трябва да приключи на 4 или 5 март. Това е срокът, който е посочен в споразуменията от Минск и по думите на Тандит правителствените сили имат намерение да го спазят.
      Междувременно бунтовниците са се съгласили да започнат да изтеглят тежкото си въоръжение от фронтовата линия в Донбас, което трябва да започне от днес.
      Представителят на Русия Александър Ленцов е подписал документите за изтеглянето на тежкото въоръжение от 22 февруари, съобщава в. „Украинская правда“. Подпис са сложили и лидерите на Донецк и Луганск Захарченко и Плотницкий.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ