петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      ШЕФЪТ НА ОТДЕЛ „КРИМИНАЛНА ПОЛИЦИЯ“ E УВОЛНЕН

      Атанас Илков е първият уволнен високопоставен полицейски шеф във връзка с операция „Лясковец“. При нея на 14 март миналата година беше задържан 54-годишния Петко Савов, загина командосът Емил Шарков, а трима негови колеги бяха ранени.
      По повод уволнението главният секретар Светлозар Лазаров заяви, че не са му ясни мотивите за уволнението на Атанас Илков. Той категорично отрече причината да е подвеждаща информация за „Лясковец“, поднесена от Илков, съобщи БТА.
      Лазаров допълни, че по случая „Лясковец“ има и други наказани лица от Специализирания отряд за борба с тероризма, но не пожела да посочи конкретни имена. Той мотивира отказът си с факта, че органите, които извършват вътрешните проверки в МВР, са на пряко подчинение на политическото ръководство на министерството. 
      По думите на главния секретар Лазаров след множеството проверки в МВР няма установени грешки или нарушения по отношение на неговите действия, а крайното отсъждане е във функционалните задължения на съдебната власт.  Той припомни и това, че непосредствено след операцията е предложил на министъра на вътрешните работи да си подаде оставката.
      „Самият аз очаквам с нетърпение случаят да влезе в съда, за да може там да се разкрие обективната истина и да паднат всички инсинуации и щуротии, които се говорят къде ли не“, каза Светлозар Лазаров.. 
      Във връзка с възможността след влизането в сила на новия закон за МВР  президентът Росен Плевнелиев да даде ново предложение за поста главен секретар Светлозар Лазаров отказа коментар. Той обаче не пропусна да спомене, че неговата „рецепта“ за оцеляване при три поредни правителства са високите резултати на МВР.
      На въпросите свързани с малките застраховки живот на служителите от специалните служби главният секретар парира като пренасочи запитванията към министерството.
      „Задайте си въпроса официално към министерството. Аз не правя застраховки и не съм човекът, който определя сумите на застраховките”. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ