петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      АРЕСТУВАХА ИСПАНЦИ, ВОЮВАЛИ В УКРАЙНА

      Арестите на обвинените са осъществени съгласувано в шест региона на Испания.
      „Тези хора са задържани, след като са участвали в конфликта в Донбаския регион, съответно са обвинени в различни правонарушения“, съобщиха от испанското Вътрешното министерство.
      Заподозрените проруски настроени хора са обвинени в притежание на бойни оръжия, съучастие или помагачество в убийство и нарушаване на неутралитета на испанската държава в този конфликт.
      Според източник на АФП арестуваните са почерпили вдъхновение от интер бригадите от времето на гражданската война в Испания. Те са качили в интернет видеозаписи, на които позират с военно снаряжение и се хвалят с включването си в редиците на сепаратистите.
      Агенция АФП е открила сайт на  левоекстремистките движения в Испания, който приканва симпатизантите си да заминат за украинския фронт, където да воюват срещу „раковата болест на фашизма“, уж завладял Киев. 
      Към момента положението в Украйна продължава да е критично. Независимо от постигнатите договорености крехкият мир лесно може да бъде нарушен. Затова участието на симпатизанти на сепаратистите от различни краища на света буди тревога и донякъде подкрепя думите на украинския президент Петро Порошенко, според когото дори и при най-оптимистичния сценарий военната заплаха остава.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ