петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ХИЛЯДИ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ В РИМ

      Протест и контрапротест се проведоха в италианската столица Рим. Партията „Северна лига“ организираха митинг срещу правителството и имиграцията. Той протече под наслов “Ренци у дома”. В същото време беше организирана и контрадемонстрация.
      Около 10 хиляди души се събраха  на площад Пиаца ди Пополо. Протестиращите поискаха затягане на  имиграционния контрол и обвиниха премиера, че заради Европейския съюз пренебрегва интересите на Италия. Според лидера на „Северната лига” Матео Салвини причината за икономическите проблеми на страната са  нелегалните имигранти. Той определи  премиера Матео Ренци като „глупав слуга на Брюксел”.  Към митинга се присъединиха и крайно десни организации. Шествието е тръгнало от централата на партията.
      Италия е страна, която е най-тежко засегната от бежанската вълна. Прииждащите нелегални имигранти са се превърнали в тежък проблем за страната.
      По същото време се е провел и контрапротест. Охраната  на града е била засилена, което е помогнало да се избегнат сблъсъци.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ