петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ТРАУРНИЯ МАРШ В МОСКВА

      Десетки хиляди се включиха във възпоменателното шествие в Москва в памет на показно разстреляния политик Борис Немцов. Проявата се състоя в центъра на Москва под надслов „Героите не умират. Това са куршуми срещу всеки от нас“. Шествието премина през площада пред Кремъл и стигна до лобното място на политика, където бяха положени венци и цветя.

      Шествието потегли точно в 15:00 часа местно време. В началото на шествието руските граждани носеха транспарант, на който на черен фон с червени букви беше изписано: „Героите не умират. Това са куршуми срещу всеки от нас“. Според организаторите на траурния марш, в него са се включили между 50 и 60 хиляди души. Те носеха портрети на Немцов и хиляди национални знамена с траурни лентички. Шествието започна от метростанция „Китай-город“, премина под стените на Кремъл и достигна моста, където Немцов беше показно застрелян.

      Политикът от опозиционната пария в Русия беше показно разстрелян в центъра на Москва в петък вечерта. Немцов е прострелян с четири куршума в гърба, докато се е разхождал на моста край Кремъл с 24-годишната киевска манекенка Анна Дурицкая, съобщават руските медии. Часове преди да загуби живота си политикът е казал, че живее под натиск и постоянно сплашване, съобщи Асошиейтед прес. Последните си дни Немцов посветил на доклад за участието на Русия в бунта в Украйна. Неколкократно политикът се е обявявал за край на военния конфликт и за спирането на агресията от страна на Путин.
      Показното убийство в центъра на Москва стана обект на отрицателни коментари от държавните глави по целия свят.
      Покушението беше определено като „брутално убийство“, „шок“ и „позор“.
      Борис Немцов ще бъде погребан в Москва на 3 март. Тялото ще бъде положено в Троекуровското гробище. Панихидата ще се проведе от утре от 10:00 до 14:00 часа московско време в центъра на „Сахаров“. Веднага след това ще се състои погребението. Такова е решението на семейството на Немцов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ