петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      РУСИЯ СЛЕД УБИЙСТВОТО НА НЕМЦОВ

      Множество коментари и дискусии на политически специалисти, руски медии и обикновени граждани, предизвика убийството на Борис Немцов в Кремъл. Експерти прогнозират промени в политиката на страната и нейното функциониране. Убийството на руския опозиционер е лош знак, изтъкват единодушно политици и експерти пред „Ведомости“.
      Според тях е застрашена комуникацията и психологическите възгледи на властта и обществото.
      Михаил Касянов – съпредседател на партията на Немцов, нарича убийството му „политическа разправа с извънредно ярък опозиционен лидер, разкривал проблеми и престъпления на властта и бизнес групировките“.
      Бившият депутат Генадий Гудков определи престъплението срещу Немцов като престъпление срещу опозицията в Русия.
      Според коментатора Дмитрий Орешкин убийството на опозиционера вероятно е от полза на националистическото силово мнозинство, създадено от Путин. „Президентът вече не може да го контролира, но все така ще се опира на него“, отбелязва още Орешкин. Руските медии обвързват смъртта на Немцов със сраженията в Украйна. Те прогнозират разделение в страната на свои и чужди, предизвикано от действията на властта и липсата на демокрация, ярко отразено в гибелтта на опозиционера.
      Руският шахматист и опозиционер Гари Каспаров анализира убийството на критика като стопяване на надеждите за постигане на мирен преход към демократично управление, съобщава агенция „Ройтерс“. По негови думи Путиновата политика спира еволюцията на Русия. Начинът за промяна в посока развитие на страната, ще се постигне чрез народно въстание с насилие, предрече още Каспаров. Той е сред привържениците на Немцов, които подозират, че руските власти са намесени като главни виновници за убийството на опозиционера.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ