понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ В ЕДНА СМЯНА?

      Възможно ли е всички ученици да учат в една смяна? Граждански организации искат втората смяна на учениците да отпадне и така да се сложи край на късното прибиране на децата от училище. Такъв законопроект е внесен и от управляващата партия ГЕРБ.
      Според управляващите идеята е добра, но на практика няма как да се осъществи. В момента в по-големите учебни заведения, където има повече ученици, има две смени. Целта на тези смени е малките и големите ученици да учат по различно време, за да не си пречат на учебния процес. В такива големи училища отпадането на едната смяна няма как да се осъществи, тъй като няма достатъчно място за всички ученици. Така например, ако имаме по три-четири паралелки от 1-ви до 12-ти клас, то колкото и да е голямо дадено учебно заведение, няма да има достатъчно класни стаи за всички.
      Учениците споделят идеята за една смяна, като всички искат да учат сутрин, тъй като така ще имат повече време за почивка и за домашни. Учителите също са на мнение, че трябва да има единна смяна за всички.
      Въпреки че в по-голямата част от страните по света учениците учат в една и съща смяна, според експерти това ще създава големи проблеми и постоянно нарушаване на учебния процес.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ