събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАДЪРЖАХА КАМИОНИ С НЕЗАКОННА ДЪРВЕСИНА

      Задържаха два камиона, незаконно превозващи дървесина. В тежкотоварните автомобили е имало около 20 куб. метра иглолистна строителна дървесина, която е добита в горските територии, собственост на община Копривщица. Мобилно звено към Югозападното държавно предприятие е задържало камионите, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.
      При направена проверка в местността Крива река е установено, че шофьорите не притежават необходимите документи за транспортираната дървесина, а именно общинска горска марка и превозен билет.
      За нарушението на Закона за горите е изготвен констативен протокол. Шофьорите на тежкотоварните превозни средства са избягали от мястото и не са били задържани, но мобилния екип веднага е подал сигнал до органите на реда.
      Представителят на общинското звено, отговарящо за общинските гори в Копривщица, е направил опит да прикрие нарушението, като се е опитал да издаде превозен билет за единия камион. Компетентните органи са уведомени за това.
      В рамките на три месеца, мобилните екипи в териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие са извършили множество проверки, в резултат на които са съставени 95 акта и са задържани 19 куб. метра дървесина.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ