събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      МИНА УБИ НАЙ-МАЛКО 30 ДУШИ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА

      Най-малко 30 души загинаха, а най-малко 40 миньори все още са блокирани под земята след взрив на мина за въглища в Източна Украйна, съобщи Ройтерс. Точният брой на загиналите и пострадалите все още не е уточнен.
      В момента близки на пострадалите са се събрали на мястото на инцидента и очакват повече информация за случая, предава репортер на агенцията.

      По време на експлозията в мината са работили приблизително 70 души. Спасителите все още не са достигнали до мястото на взрива. Причината за взрива в мината за въглища „Засядко“ засега не е известна.
      По предварителни данни, причината за аварията в мината е експлозия на газовъздушна смес. Представителят на администрацията на самопровъзгласилата се Донецка народна република Юлияна Бедило заяви, че инцидентът не е следствие от артилерийски обстрел.
      Припомняме, че това не е първият инцидент в мина „Засядко“. На 18 ноември 2007 отново експлозия там отне живота на 101 миньори. Мината е в експлоатация от 1958 г., като оттогава в нея е имало няколко тежки инцидента. През май 1999 г. в нея загинаха 50 души, през 2001 г. – 55, през 2002 г. – 20, а през 2006 – 13. Всички жертви са при взривове.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ