понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

      От Патриотичния фронт предлагат промени в Закона за българската просвета, като предлаганите промени са 240 на брой. Това заяви депутатът Милен Михов в кулоарите на парламента.
      Първата предложена промяна е законът да отговаря на общественото желание за реформи, стремежа към модернизация и подобряване на условията за обучение. От ПФ искат единна национална образователна система.
      Патриотите предлагат законът да се казва Закон за българската просвета и въвеждане на разпоредби, които ще гарантират честта, правата и личността на българския учител.
      Сред другите внесени предложения са да бъде въведено задължението от страна на държавата за финансиране на българското образование, както и увеличение на трудовото възнаграждение на учителите, като размерът да не е по-малък от 20% от средната работна заплата в България.
      За учебниците беше направено предложение да се въведе справедлива система, която да бъде одобрявана и всички български училища да работят с един учебник по общообразователните предмети, а по останалите профилирани, специализирани и избираеми, да допусне избираемост до три учебника.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ