петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДВАМА ДУШИ СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА УБИЙСТВОТО НА НЕМЦОВ

      Двама души са задържани за убийството на Борис Немцов – това съобщи Директорът на Федералната служба за сигурност в Русия Александър Бортников, предаде БГНЕС. Техните имена са Анзор Кубашев и Заур Дадаев, предаде още Бортников. Държавният глава Владимир Путин е информиран за ареста на заподозрените.
      Директорът на ФСС добави още, че разследването по случая продължава.
      Борис Немцов беше застрелян в центъра на Москва в късните часове на 27-ми февруари.
      Следствените служби в Русия работят по няколко версии за убийството на опозиционера, като не изключват и политически или битови подбуди.
      Президентът на страната Владимир Путин определи престъплението срещу Немцов като политическо. Той допълни, че това е позор за страната.
      След посегателството срещу живота на опозиционера, в Русия се надигна вълна от коментари и протести. На дневен ред се постави темата за демокрацията на страната и промените, които я очакват. Според анализатори, експерти и медии, престъплението е знаково и отваря нова ера в политиката, свързана с подновяване на диктатурата и разделение на властта от обществото.
      Кремъл отрече подозренията, че има пръст в деянието, посочвайки подобни обвинения като „проковация“, целяща дискредитиране на Путин.

      Междувременно вчера украинският модел и приближен на Немцов – Анна Дурицкая, която е основен свидетел по делото, заяви, че е получила заплахи за живота си от неизвестни лица в Украйна. Тя е поискала предприемането на мерки по отношение на личната й сигурност.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ