понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      СХЕМА ЗА ЧАСТНО СКЛАДИРАНЕ НА СВИНСКО МЕСО

      По Схемата за финансовата помощ за частно складиране на свинско месо могат да кандидатстват всички лица, които разполагат с подходящ склад за продължително съхранение на месо. Допълнителните изисквания към кандидатите са да притежават регистрация по ДДС на територията на Европейския съюз и да докажат собственост върху продуктите, заявени за частно складиране
      Размерът на финансовата помощ, която ще се получава, зависи от вида на продуктите и времето, за което ще се складират. Той варира от 210 до 305 евро на тон.
      Минималните складови количества, при които ще се получава подпомагане са поне 10 тона за обезкостено свинско месо и минимум 15 тона за бутове, плешки, котлети и др. Периодът за складиране на свинското месо и останалите продукти е 90, 120 или 150 дни.
      До 5 дни след подаване на заявление кандидатите ще могат да разберат дали са одобрени по схемата за частно складиране на свинско месо. Ако са получили одобрение те сключват договор за подпомагане с Държавен фонд „Земеделие“- Разплащателна агенция и разполагат с 28 дни за поставяне на месото в склад.
      Заявленията за изплащане на помощта се подават в срок до 3 месеца след изтичане на договора за складиране на свинското месо и продукти. Средствата се изплащат до 120 дни след депозиране на заявка за плащане. Преди това се извършва проверка от ДФ „Земеделие”.
      Заявленията по Схемата за частно складиране на свинско месо ще се приемат в  Централно управление на ДФ „Земеделие” – РА – гр. София.
      Допълнителна информация за процедурите за кандидатстване и изискванията може да бъде намерена на www.dfz.bg/Селскостопански пазарни механизми/отдел „Месо и пчеларство”/ ЧАСТНО СКЛАДИРАНЕ НА СВИНСКО МЕСО – 2015/.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ