Search Suggestions
      петък, 04.10.24
      14.6 C
      София
      13 C
      Пловдив
      15.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Българинът, обучавал батальон “Донбас”, разказа за „Азов“ и украинската армия

          Работил съм с доста известни батальон “Донбас” към Националната гвардия на Украйна – вътрешни войски. Това е доста сериозно подразделение. Това е един от отрядите, спрял руснаците край Харков. Това сподели Калин Димитров, военен и оръжеен експерт, пред Нова.

          “В момента единственият град, който е обсаден а Мариупол. Никой няма да се предаде от тези, които са там. Там са едни от най-мотивираните. Там е и част от полк “Азов”, който има спорна слава. Лошата му слава идва от там, че основната му част беше от футболни запалянковци. Ако на България ѝ се случи нещо и най-националистически  настроените хора се съберат, нали се сещата, че това ще е доста сборна формация – ще има бивши скинари, хора от агитките”, уточни той.

          Димитров подчерта, че най-националистическата формация “Десен сектор” се ползва с подкрепата на около 3% от населението, което дори е в рамките на статистическата грешка.

          “В момента Русия воюва в областите с най-много руско население – там би трябвало да е най-лесно за тях. … Не мога да кажа кой ще победи. Моето мнение е, че Русия вече загуби. Това ли беше армията, която щеше да смачка НАТО за 72 часа? Митът колко непобедима е руската армия и как ще премаже всичко по пътя си се разпадна”, заключи той.

           

           

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions