петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      ИД ОТПРАВИ НОВИ ЗАПЛАХИ СРЕЩУ ЗАПАДА

      Джихадистката групировка „Ислямска държава“ отправи нови заплахи срещу Запада. В нов аудиозапис, говорителят на групировката Абу Мухамед ал Аднани отправя закана, че джихадистите ще взривят Белия дом, Айфеловата кула и Биг Бен. Записът е бил прихванат от американския център за следене на ислямистите в интернет.
      Ал Аднани заявавя в записа, че ако Западът и Съединените щати искат крепостите на „Ислямска държава“, то групировката иска Париж, Рим и Андалусия, но преди това ще взриви Белия дом, Айфеловата кула и Биг Бен.
      В същия момент шиитският духовник в Ирак Али ас Систанипризова правителството да засили подкрепата си за шиитските милиции, които се противопоставят на сунитските джихадисти от „Ислямска държава“, съобщи Асошиейтед прес.
      Неговото изявление дойде в момент, в който иракските сили предприеха мащабна офанзива, за възвръщане на град Тикрит, който в момента е под контрола на джихадистите.
      Шиитски милиции, които са подкрепяни от Иран, изиграха важна роля във възвръщането на територии, завладяни от „Ислямска държава“, след като подкрепиха иракските армия и полиция в боевете.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ