петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ИРАКСКАТА АРМИЯ Е ПОЕЛА ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД ТИКРИТ

      Иракските въоръжени сили, подпомагани от сунитски и шиитски милиции, са установили пълен контрол над град Тикрит в Северен Ирак. Това обяви в Багдад министърът на отбраната Халед ал Обейди, цитиран от ТАСС. 
      Намерението на иракските власти е в следващите три дни град Тикрит да бъде освободен от джихадистите. Градът беше окупиран от ИД миналото лято .
      В сряда около 20 000 шиитски милиционери и бригада от 3000 войници от иракската армия са навлезли е в града, който се намира на 170 км северно от Багдад.
      Според иракските сили изтласкването на „Ислямска държава“ от града ще отнеме около 72 часа. Освобождаването ще бъде обявено, след като силите изчистят пътеката от бомби, които „Ислямска държава“ поставя около града.
      Междувременно вчера стана ясно, че „Ислямска държава” е заплашила да взриви Белия дом, Айфеловата кула и Биг Бен в Лондон, съобщи Ройтерс. В аудиозапис говорителят на джихадистите Абу Мохамед ал Аднани заяви: “Ние искаме всичко от Париж и Рим до Йерусалим и Кабул”. Ислямистите също щели да се опитат да отнемат от Саудитска Арабия Мека и Медина, а след това да се насочат към Иран.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ