понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА БЕДСТВА

      Все още обстановката в страната на места остава критична. Цяла седмица Южна България е в капан след обилния снеговалеж.
      Четири общини в Кърджалийска област все още са в бедствено положение – Ардино, Черноочене, Крумовград и Кирково.
      9-ти ден десетки населени места в Смолянска област са без ток и телефонни връзки.
      Кърджали, Момчилград и още 30 селища са без вода заради скъсан магистрален водопровод. Огромно свлачище блокира пътя на шофьорите за Смолян и курорта Пампорово, както и още няколко ключови участъци в страната.
      148 са населените места без ток – екипите не могат да стигнат до съоръженията, за да отстранят повредите. До 30 села няма достъп заради затрупани пътища. Село Безводно остана без връзка със света. Вчера единственият път до там се срути. Без вода в региона са 86 населени места.
      Бедственото положение в Хасковската община Ивайловград беше отменено. Очаква се ситуацията постепенно да се нормализира.
      9-ти ден десетки населени места в Смолянска област са без ток и телефонни връзки. Все още има и блокирани населени места. За щастие бедстващи хора няма, има такива, които са откъснати от света. За цяла Смолянска област бедственото положение остава в сила. Снеговалежът се засилва. Очаква се да вали и утре.
      Най-тежка е обстановката в Ардино. Приоритетно там се работи, над 100 човека се опитват да възстановят електрозахранването. Освен селата, има и махали, до които няма достъп.
      Огромно свлачище блокира пътя на шофьорите за Смолян и курорта Пампорово,
      Огромна скална маса затрупа пътя Бачково – Наречен, в района на Юговското ханче. Дясната лента в посока Асеновград – Смолян е напълно затрупана, прокаран е обход покрай скалите, но движението е изключително затруднено, образуват се опашки.
      По пътя Пещера-Бяга също има свлачище, но там движението се извършва само в едната лента и шофьорите трябва да са с повишено внимание и съобразена скорост.
      Временно ограничение на движението е въведено и за пътя Пещера-Батак, поради свлечена скална маса и паднали дървета.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ