петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      МИЛИОНИ НА ПРОТЕСТ В БРАЗИЛИЯ

      Почти един милион бразилци излязоха на демонстрации срещу корупцията, икономическите трудности и настояха за импийчмънт на президента Дилма Русеф.
      Макар, че по-голямата част от протестите преминаха мирно, на много места хората призоваха за военен преврат и за разпускане на правителството.
      Над 500 000 души излязоха само в град Сао Пауло, който е най-многолюдният бразилски град.
      Не по-малко бяха хората на плажа Копакабана в Рио де Жанейро, а в столицата Бразилия се развяваха знамена и плакати с надписи „Импийчмънт за Русеф!“ и „Корупция: колко дълго още ще сте тук“.
      Припомняме, че Дилма Русеф започна втори четиригодишен мандат през януари. Досегашната й политика обаче е подложена на много критики заради намиращата се в застой бразилска икономика, повишаването на цените на енергията и корупционния скандал с държавната нефтена компания „Петробраз“.
      Скандалът с нефтената компания е най-големият случай на корупция, разкрит в страната. Заради него десетки конгресмени, настоящи и бивши висши служители бяха разследвани по подозрение за участие в схема с подкупи.
      Междувременно днес, Бразилия отбелязва 30 години от от възстановяването на демокрацията след диктатура, продължила повече от две десетилетия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ