понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      СТОПАНСКАТА КАМАРА И СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ СЕ ОБЕДИНЯВАТ

      Българската стопанска камара и Националното представителство на студентските съвети в страната подписаха споразумение за сътрудничество. Поводът е неефикасното и недостатъчно функциониращо висше образование у нас, а целите – модернизиране и решаване на основни въпроси, важни за всички учащи в университетите.
      На презентация днес бяха представени главните проблеми, пред които се изправят завършилите висше образование. Сред тях е наболялата тема с безработицата, както и разминаването между професионална и образователна квалификация. Според стопанската камара трябва да се вложат много повече средства в българското висше образование.

      По думи на Данев няма статистика, показваща колко от завършилите студенти, работят по специалността, която са изучавали.
      Друг основен недостатък в образованието е липса на практическа дейност, която се изисква на всички студенти, но не е осъществявана в университетите.

      Меморандумът цели усъвършенстване на нормативната база, по-ефективна връзка между висшите училища и бизнеса, актуализиране на учебните планове и програми в съответствие с пазара на труда, подготовка и стаж в реална работна среда и много други.
      За постигането на поставените цели двете организации ще осъществяват проучвания и изследвания, взаимен обмен на информация, инициативи и проекти.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ