понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      5 МЛН. ЛЕВА ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА ФРЕНСКАТА ГИМНАЗИЯ

      Нов корпус на ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ подготвят от Столична община. Той ще включва 6 нови класни стаи, фитнес и тенис зала, специализирани кабинети по Физика, Химия и Биология, подновяване на спортни игрища и обособяване на достъпна среда, пригодена за хора в неравностойно положение. Промените по спортните съоръжения и среда на сградата са пряко обвързани с обявяването на София за европейска столица на спорта през 2018 година.
      Проектът за модернизиране на сградата беше представен от зам.-кмета на Столична община Ирина Савина и архитекта, изготвил подробно описание на новите реконструкции – Николай Няголов.
      Освен новия корпус, планът за учебното заведение включва и ремонтни дейности по старата част от него, където в момента се провеждат занятията на гимназистите.

      По думи на архитект Няголов спортната зала, която ще бъде разположена в новия корпус, ще бъде с амфитеатрално разположение, по подобие на вече изградената „Арена Армеец“.
      Така е завършен първият етап от проекта за модернизиране на сградата. По него тепърва се очаква финансиране и одобрение по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Сумата, необходима за осъществяване на проекта, е в размер на 5 млн. лв.

      Дейността по разширяване на Френската гимназия няма да наруши нормалното протичане на учебните занятия на учениците, категорична беше още Савина.

      По думи на зам.-кмета се готви подобряване състоянието на още 24 обекта в София – училища и детски градини. През тази година в бюджета е заложено и гласувано разширяването и на Първа английска езикова гимназия, както и завършването на ремонтните дейности по училището в село Герман, което да отвори врати докрая на 2015-та година.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ