понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВДИГАНЕ НА ТАКСАТА ЗА СИНЯ ЗОНА?

      Дейността на Центъра за градска мобилност е незаконна по отношение на контрола върху синя и зелена зона, заяви депутатът от Реформаторския блок Вили Лилков в студиото на „Тази сутрин“ по БТВ.
      Столична община е престъпник и ако имаме прокуратура тя трябва да се самосезира. Това в момента е такса – разходно покривна и това отива в бюджета на столичната община, заяви Георги Кадиев, депутат от БСП – Лява България. Тя прави печалба, а другото е, че парите отиват не в общината, а в Центъра за градска мобилност. 22 млн, печалба срещу 11 млн. разходи – това са цифрите.
      Предния парламент промени закона, което даде възможност на общините да избират фирма без конкурс, пък припомни Лилков. В София няма основания да се променя цената, смята още той.
      Левият депутат изрази мнение, че те в момента вършат престъпление, а този закон ще се прекрати. Това което се прави в момента е необходимо. Как ще се гарантира обаче ще цената е това, а не двойно и тройно. А с тази промяна се дава възможност и за концесия. С това, което се случва със закона е вече възможно. Синя зона в София има от 1991 година и то в центъра, припомни депутатът от БСП.
      В момента дейността на паяците не се засяга от новия закон и няма спекулация с това, смята Лилков.
      Сега дори гражданите не могат да съдят институциите, те могат да правят с цената на зоната каквото си поискат, заключи левият депутат.

      Очаквайте повече подробности в следобедния блок на телевизия Евроком – „Делници“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ