петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      НАТО ЗАСЕЧЕ РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ НАД БАЛТИЙСКО МОРЕ

      Патрул на НАТО засече руски изтребители над Балтийско море, съобщиха литовските власти в сряда. Причината е едно от най-големите военни учения от години насам, тъй като Москва бележи годишнината от нейното придобиване на Крим, съобщава Ройтерс.
      Групата на осемте Су-27 и Су-34 изтребители и три руски военни транспорта бяха засечени над международни води във вторник, съобщи Министерството на отбраната на Литва.
      „Това бяха първите руски изтребители, засечени по въздух от въздушната полиция на НАТО, тази година.“ – съобщиха от центъра и добавиха, че руските пилоти изключват техните транспондери, за да избегнат радарите и да не говорят с контрола на въздушния трафик.
      „Гражданската авиация над Балтийско море беше застрашена заради потайния начин, по който самолетите летяха,“ съобщиха от Литва.
      Припомняме, че година след анексирането на Крим от Украйна, Русия обяви началото на военни учения в понеделник с участието на военни самолети, подводници и повече от 45 000 войници, извършващи се от Арктика до Черно море.
      Във вторник руските изтребители са излетели като за сражение и са летели без предупреждение от континенталната част на Русия към анклав Калининград, граничещ с държавите-членки на НАТО Полша и Литва, съобщава Ройтерс.
      Шестнадесет други руски военни самолети – събиращи разузнавателна информация – са били задържани от  въздушната полиция на НАТО от началото на тази година, според седмичните доклади на  литовското министерство.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ