събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИ СРАЖЕНИЯ В ДОНЕЦК

      Нова артилерийска стрелба е избухнала в района на източния украински град Донецк. Експлозиите са започнали в 9 часа тази сутрин в района на местното летище, което беше важен пункт на украинските сили, преди да бъде завзето от бунтовниците през януари и в последствие унищожено от огнения конфликт.
      Снаряд е паднал в административна сграда на жп гарата в източния украински град Донецк. Това съобщиха от самопровъзгласилата се Донецка република, предаде РИА Новости. Информацията за жертви, пострадали и инфраструктурни разрушения, е в процес на изясняване. Данни за сблъсъци са дадени и в района на селата Пески и Спартак, намиращи се северозападно от Донецк. В съобщението на Донецката народна република се казва, че обстрелът се е водил от страна на населените места.
      Същевременно 250 литовски и американски войници проведоха съвместни учения в отговор на обявената от Русия пълна бойна готовност. Тренировъчните военни действия на НАТО са заповядани в следствие на агресията на Москва.
      Ученията на Кремъл започнаха в началото на миналата седмица по разпореждане на президента Владимир Путин.
      Поредицата от военни тренировки на Русия стартира още миналата година по границите с балтийските държави. Това предизвика смут и притеснения, че е възможно от Москва да бъде направен опит за дестабилизация. В следствие на обученията, от Литва, Латвия, Естония и Полша поискаха постоянно присъствие на натовски войски по териториите си.
      За учението в Литва от Германия изпращат 500 свои войници. Отрядите ще бъдат разположени в страната от април до юли.
      От НАТО ще изпратят и летци от Италия, Полша и Испания , които да патрулират по въздуха над Прибалтика.
      Главнокомандващият на силите на организацията в Европа генерал Филип Брийдлав заяви, че Западът трябва да обмисли използването на всички свои инструменти, за да помогне на Украйна. Мерките за подкрепа на страната включват от дипломатически способи до дефанзивни оръжия. „Може ли това да доведе до дестабилизация? Отговорът е да. Но бездействието може да доведе до същото“. – допълни още Брийдлив.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ