събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Съдът в Джърси замрази активите на Роман Абрамович

      Съдът в Джърси замрази повече от 7 милиарда долара активи, свързани с Роман Абрамович, което се равнява на половината от публично оцененото богатство на руския милиардер. Това съобщи „Bloomberg“, позовавайки се на местните власти. 

      Полицията в Джърси също нахлу в помещения, за които се твърди, че са свързани с Абрамович. 

      Общата сума на блокираните активи е равна на почти половината от цялото състояние на Роман Абрамович. „Forbes“ оценява общото богатство на бизнесмена на 14,5 милиарда долара, а „Bloomberg“  – на 13,9 милиарда долара. 

      През месец март Европейският съюз и Великобритания наложиха санкции на Абрамович, след което започна блокиране на активите му. 

      Американските власти, според американски медии, по искане на украинския президент Володимир Зеленски са отложили налагането на санкции срещу руския милиардер, тъй като той участва в руско-украинските преговори. 

      Представителите на Абрамович, който има нетна стойност от 13,9 милиарда долара според „Bloomberg Billionaires Index“, не отговориха веднага на поискания от медията коментар относно замразяването на активите на бизнесмена. Отделът на юристите на Джърси също заяви, че в момента не може да коментира случая.

      Този ход идва, след като властите на Каймановите острови обявиха, че са замразили около 7,3 милиарда долара активи, свързани с руски лица и компании, санкционирани от Обединеното кралство. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ