петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЦАРНАЕВ ПОДРАЖАВАЛ НА АЛ КАЙДА ЗА АТЕНТАТА В БОСТЪН

      Джохар Царнаев, който оцеля след атентата в Бостън преди две години, се е водил от действията и възгледите на терористичната групировка Ал Кайда.
      На поредното заседание по делото срещу атентатора от ФБР обявиха, че в преносимия компютър на обвиняемия, са открили няколко броя на онлайн изданието „Инспайър“ („Вдъхновение“), което принадлежи на Ал Кайда. Сред тях е и статия, озаглавена „Как да направим бомба в кухнята на мама“.
      На хард диска са били намерени и няколко аудиопослания на родения в САЩ проповедник на групировката Ануар ал Аулаки, който попадна под ударите на американски безпилотен самолет преди четири години.
      Припомняме, че братя Царнаеви извършиха терористичен атентат преди две години по време на маратон в Мостън. Кървавата трагедия отне живота на трима души и рани близо 300 други, припомня агенция „Ройтерс“.
      Братът на Джохар – Тамерлан Царнаев, беше убит при мащабна акция по залавяне на атентаторите от полицията. 19-годишният Джохар беше тежко ранен. Двамата братя са етнически чеченци от Русия.
      По делото на Царнаев има разнопосочни мнения за неговата съдба и присъда. Допитване до жителите на Бостън и районите на града показват, че гражданите предпочитат той да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна. Прокуратурата в САЩ обаче поиска смърт за атентатора.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ