вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВЕРСИИТЕ ЗА ПАДНАЛИЯ САМОЛЕТ В АЛПИТЕ

      Вероятно е имало технически проблем, за да се снижи самолетът, разбил се вчера над Алпите, така бързо, но той не е загубил рязко височина, снишаването не е толкова рязко. Това заяви журналистът Александър Богоявленски в студиото на „тази сутрин“ по Нова тв.
      Може би ще гледаме филм за инцидента след 1-2 години и ще знаем вече как
      са се чувствали хората в него, но сега не е уместно журналистите да питат как са се чувствали през тези 8 минути, когато са знаели, че ще загинат.
      При аварийно снижение за времето от 3 до 5 минути самолетът трябва да снижи по-бързо. Дори и двата двигателя да спрат самолетът може да стои във въздуха много повече от 8 минути, заяви Цвятко Луканов, пилот и бивш началник на Авиоотряд 28.
      За мен е странно, че не е подаден сигнал от страна на екипажа. Също стана и миналата година с инцидента със самолета на Айр Айжа. Самолет, който и да е много трудно изпада в ситуация да е неуправляем, подчерта пилотът.
      Първо трябва да овладеят самолета, навигацията е после, а накрая е чак комуникацията, затова се получава така. Затова вероятно липса комуникация при последните инциденти със самолети, предположи Богоявленски.
      На тези височини през зимно време обледяванията са рядко явление, не допускам обледеняване, заяви пилотът. Въпреки че е вероятно. Всеки самолет има някакъв допустим ресурс за експлоатация, примерно 50 години, но за мен това не е толкова важно – важно е как е поддържан, с какви части.
      Закъснението е около 30-40 минути, но не е 1 час. Не знаем защо е задържан, информацията за технически проблем е все още неофициална, припомни журналистът.
      Стандартите са еднакви навсякъде, няма как да е направена сериозната последна проверка у нас. Тя е била през 2013 г., Луфтханза пък е една от най-неподдържаните компании по цял свят. След 2013 г. е имало няколко цикъла на експлоатация и е трябвало да проличи, ако има нередности с ремонта, заключи още той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ