петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ГЪРЦИЯ Е ГОТОВА С ПАКЕТА РЕФОРМИ

      Днес се очаква списъкът с икономически реформи, който южната ни съседка Гърция подготвя, за да представи пред кредиторите, да бъде готов и изпратен в Брюксел. Това съобщава вестник Kathimerini като добавя, че правителството на Алексис Ципрас е съставило списъка от икономически реформи, който съдържа много от предизборните обещания на партия „Сириза“, но и отговаря на изискванията на кредиторите.
      Планът съдържа общо 18 реформи , които трябва да помогнат на гърците да поемат глътка въздух в рамките на политиките, които управляващите ще проведат в следващите 2 години и половина.
      Парламентарният представител на управляващата партия СИРИЗА Никос Филис, заяви, че правителството разчита да спечели 3,5 милиарда евро през 2015 г. от тези мерки, включващи борба с избягването на данъци, издаване на лицензи на медиите в страната, хазартни онлайн игри и увеличаване на данък добавена стойност (ДДС).
      След като Атина представи списъка с реформи, в срок от 24 часа той ще бъде разгледан от кредиторите и от работна група на Еврогрупата, преди да бъде утвърден от финансовите министри от еврозоната.
      Правителството се надява, че реформите ще сложат край на противоречията между Гърция и кредиторите по отношение на условията, срещу които Атина може да получи финансови средства, които ще я спасят от банкрут и евентуално излизане от еврозоната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ