петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      СИЛНО ПОВИШЕНИЕ НА НИВАТА НА РЕКИТЕ

      Заради неспиращите дъждове през последните дни от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН съобщиха за чувствително повишение на нивата на реките. Най-вече това важи за Тунджа, Марица и Арда. Междувременно синоптиците предупреждават, че сняг ни очаква на Цветница, а пролетта идва с нови опасни порои и дни с крайни температури.
      През миналото денонощие са отчетени значителни повишения на речните нива в цялата страна. И утре не се очаква валежите да спрат .
      Продължава работата по укрепването на подкопана дига на входа на общинския център Струмяни. Припомняме, че заради повишените нива на реките Струма и Места бяха наводнени земеделски площи по поречието им.
      Заради риска от наводнения министърът на околната среда и водите Ивелина Василева разпореди речните корита в цялата страна да бъдат почистени до 15 април.
      Новият месец ще започне с променливо време. До средата на месеца се очаква да бъде хладно за сезона, на Великден отново се очаква да вали дъжд, а чак в края на месеца ни очакват пролетни температури.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ