неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      820 МЛН. ЛВ. КРАЖБИ ОТ ЕРП-ТА ЗА 4 ГОДИНИ

      По официални данни на ДКЕВР само за 4 години от ЕРП-тата са откраднати 820 милиона лева и никой не ги търси. Това заяви политологът и водещ на предаването „Премълчани истини“ по ТВ Евроком Минчо Христов в предаването „Деконструкция“ по радио Хоризонт. Той заяви още, че никой не търси дивидента на държавата по времето на Сергей Станишев, а и след това. От ДДС се крадат всяка година 3 милиарда лева, от акциз 1.5 милиарда лева, от българското злато – над 3 милиарда. Всеки месец големите търговски вериги изнасят над 1 милиард лева. И никой не казва нищо.
      Причина за изказването на Христов стана дискусия, в която той взе участие заедно с журналистката Къдринка Къдринова , посветена на темата за големите корпорации -силите, които дърпат конците в света и световната политика.
      Поводът за дискусията пък стана Трансатлантическото споразумение, което стои стои на дневен ред през послените дни.
      Припомняме, че през миналата седмица няколко от нашите депутати, сред които
      Велизар Енчев, Кристиян Вигенин и Волен Сидеров, предложиха да бъде разгледано писмото на унгарския парламент, засягащо Трансатлантическото споразумение между ЕК и САЩ. В него се казва, че то носи рискове за унгарската икономика и околна среда и се предлага, всички държави членки на ЕС също да разгледат документа и да се произнесат.
      Ако Трансатлантическото споразумение бъде прието във вида, в който го искат САЩ, всички страни в ЕС ще бъдат залети от ГМО храни.
      Според доц. Христов правителствата винаги са по-силни от корпорациите, стига да имат политическа воля. За пример той даде Унгария, Гърция, и Испания.
      Доц. Христов коментира още и ситуацията с ДКЕВР като посочи, че председателят на енергийния регулатор преди дни е заявила, че ако бъдат предоговорени цените, на които държавата изкупува електроенергията от ТЕЦ „Марица“ 1 и 3 и цените за слънчевата енергия, цената на тока ще спадне драстично.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ