събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СВЕТОВЕН ДЕН НА ИНФОРМИРАНОСТ ЗА АУТИЗМА

      За четвърта поредна година отбелязваме Деня на информираност за аутизма. Проявата на световната кампания за повишаване на информираността относно аутизма „Освети в синьо“ се провежда в целия свят. Тази година знаковата сграда, която в 19.00 часа ще бъде осветена в столицата, е президентската институция.
      Статистиката показва, че хората с аутизъм са около 2% от населението на света. Това означава, че едно на всеки 150 деца страда от аутизъм.
      Целта на днешния ден е повече хора да бъдат информирани, относно това какво представлява болестта и как да се справяме по-добре с нея.
      На сцена пред Президентството артисти, официални лица и приятели на каузата ще спомогнат за привличането на обществения интерес с помощта на малък концерт.
      Сред официалните гости ще са кметът на София Йорданка Фандъкова, омбудсманът на България Константит Пенчев, Н. Пр. посланикът на САЩ в България Марси Рийс, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, както и много други министри и заместник-министри.
      В спектакъла пред сградата ще вземат участие едни от най-обичаните родни изпълнители като графа, Любо Киров, Орлин Павлов, Камен Воденичаров и много други, а по традиция вокална група „Бон-Бон“ ще изпълнят световната песен „Живот в синьо“, която е посветена специално на децата с аутизъм.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ