неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      МВР „ПОДГОНИ“ ПОРЪЧКОВИТЕ УБИЙЦИ

      Министърът на вътрешните работи направи въведение по разследванията на поръчковите убийства в страната. По нейни думи има напредък по всички криминални деяния, които могат да бъдат категоризирани като „публични убийства с елемент на поръчка“.
      Бъчварова направи кратък анализ на свършената работа от вътрешното министерство по всяко от този род престъпления.
      За убийството на началник кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова, министърът съобщи, че има установени лица с финансов интерес от ликвидирането на 33-годишната жена. Стоянова беше застреляна на 12 януари с пет куршума. По разследването на случая работи Главна дирекция Национална полиция.
      Бъчварова заяви още, че има развитие и по случая с Димитър Стоянов, който беше убит пред парк хотел в Пловдив.
      Стоянов е бивш състезател по свободни борби и е притежател на заложна къща. Още през февруари бившият министър на вътрешните работи Светлозар Лазаров заяви, че се знае всичко за убийството на Димитър Стоянов, по прякор Лудия, но спомена конкретни данни и подробности по случая.
      Министър Бъчварова заяви, че са разпитани свидетелите и по убийството на семейство Дамянови от София. Тя съобщи, че са иззети всички записи от видеокамери, от които има данни както за престъплението, така и за неговата подготовка. Припомняме, че Митко и Наталия Дамянови бяха застреляни с 8 куршума на 8 януари тази година. Съпрузите са собственици на строителна фирма. Основната версия от началото на разследването е бизнес конфликт.
      В заключение Румяна Бъчварова даде оценката си за работата на следствените служби по поръчковите убийства.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ