неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      “Ал Джазира“ обвини израелското правителство за трагедията с убитата журналистка

      Тялото на журналистката от Ал Джазира Ширин Абу Аклех, която беше застреляна в сряда, докато отразяваше израелска атака в окупирания град Дженин на Западния бряг, беше транспортирана до местна морга, покрита с палестинско знаме и нейната бронежилетка за пресата. Както телевизионният оператор, така и друг репортер, който беше ранен при инцидента, обвиниха израелските сили за смъртта на Ширин, а палестинското министерство на здравеопазването каза, че журналистката е била простреляна в главата, когато е носела своята бронежилетка за пресата.

      „Медийна мрежа на Ал Джазира осъжда това отвратително престъпление, което възнамерява само да попречи на медиите да изпълняват задълженията си. Ал Джазира държи израелското правителство и окупационните сили отговорни за убийството на Ширин. Той също така призовава международната общност да осъди и да държи израелските окупационни сили отговорни за тяхното умишлено нападение и убийство на Ширин“, се казва в изявление на базираната в Катар медийна мрежа, публикувана малко след смъртта на журналистката.

      Израелската армия твърди, че нейните сили са били атакувани, докато са действали в Дженин, преди да отвърнат, и каза, че „разследват събитието и проучват възможността журналистите да са били ударени от палестинските въоръжени мъже“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ