петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ЩЕ СЪДИ БЪЛГАРИЯ

      Бившият собственик на фалиралата Корпоративна търговска банка Цветан Василев ще заведе дело срещу България. Той обвинява държавата в „умишлено съсипване на КТБ“ и поради това ще съди страната ни в Страсбург.  
      В личния си блог Василев обяснява, че в момента няма друг вариант пред него освен да съди държавата в името на всички, които са пострадали несправедливо от „зловещия сценарий, разработен и реализиран с подкрепата на множество държавни институции“. Банкерът отправя обвинение към прокуратурата за акциите срещу „убийците“ на Делян Пеевски; за показните претърсвания в банката, както и за липсата на каквато и да било дейност от нейна страна спрямо подадения от Василев сигнал за рекет от депутата на ДПС. Мажоритарният собственик е категоричен, че Пеевски е присъствал на заседанията на прокурорите.
      Василев обвинява и Българската народна банка в бездействие спрямо КТБ.
      По думите на банкера „сценарият за изкуствен фалит и реализацията му са подготвени отвън“. Той директно прави обръщение към бившия министър на финансите в кабинета „Орешарски“ Петър Чобанов, като обвинява неговия ментор в съсипването на банката.
      От написаното в блога става ясно, че през септември миналата година Цветан Василев е сезирал Европейската комисия за това, че държавата бави изплащането на гарантираните влогове, след което на 25 септември започна наказателна процедура срещу страната ни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ