петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАПОДОЗРЕНИТЕ ЗА УБИЙСТВОТО НА НЕМЦОВ – ОТНОВО В АРЕСТА

      Съдът в Москва върна обратно в ареста обвиняемите по делото за убийството на политика Борис Немцов. Тримата задържани са Хамзат Бахаев, Шагид Губашев и Тамерлан Ескерханов. Те ще останат зад решетките до 28 април, предаде още агенция ТАСС.
      Съдебното решение беше взето след като по-рано Московският градски съд отмени задържането под стража на Бахаев. По думи на адвоката му, обвиняемият има алиби за времето на престъплението. Въпреки това магистратите решиха да го задържат отново.
      Бахаев пледира „невинен“ и твърди, че няма нищо общо с криминалното деяние.
      Следователят подкрепи позицията на върховния правораздавателен орган, като се аргументира с това, че арестуваният може да се скрие или да извърши нови престъпления, както и да унищожи доказателства по делото – процес, който все още не е завършил.
      От съда оставиха „на топло“ и другите двама обвиняеми по делото по подозрения за съучастие в убийството на опозиционера. Те също отричат да имат вина по случая и ще обжалват решението на магистратите.
      Следователят по делото Немцов заяви, че основната версия, по която се работи, е поръчково убийство. Той допълни още, че продължава издирването на лицето, което стои зад деянието. Миналата седмица в руските медии се появи име, за което се счита, че може би е евентуалния организатор на престъплението. По данни на следствието това е мъж, който се е представил като Руслик. Той е осигурил на извършителите автомобила и оръжието, пише още в. „Комерсант“. Изданието твърди още, че въпросният организатор е обещал 5 милиона рубли за успешно завършване на поставената поръчка. Към момента мъжът не е обявен за издирване, тъй като все още се събират данни за него и участието му в убийството.
      Припомняме, че опозиционният политик Борис Немцов беше застрелян в гръб в Кремъл на 27-и февруари.
      За извършител на убийството се споменава името на Заур Дадаев. Неговата вина обаче беше поставена под съмнение след като по делото на Немцов излезе нов свидетел. Той даде описание, което не съответства с отличителните белези на Дадаев. Според Евгений, който е бил на местопрестъплението, мъжът, който е побягнал след изстрелите, е нисък, слаб и с чуплива коса. Тези данни обаче не съвпадат с вида на обвинения.
      Руската опозиция свиква митинг днес в памет на своя лидер – Борис Немцов. Поводът за шествието е 40 дни от неговата смърт.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ