неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      КАРОЛЕВ ОБВИНИ САНДОВ В РЕКЕТ

      Само два дни след сблъсъка на съпредседателя на ПП „Зелените” Борислав Сандов и икономиста и съветник на икономическия министър Лукарски Владимир Каролевв студиото на предаването „Делници“, с водещ Николай Колев по ТВ „Евроком“, двамата пренесоха разгорещения си спор в студиото на Нова телевизия.
      Двамата взеха участие в сутрешния блок „Здравей България“, където за пореден ден на дневен ред беше темата за екорекета.

       Припомняме, че разследване на Нова телевизия показа еколози от организацията „Коалиция за устойчиво развитие”, които искат 200 000 евро рушвет, за да не пречат на бизнесмен, който иска да строи.
      По този повод в понеделник Сандов и Каролев гостуваха на Николай Колев, заедно с политолога Минчо Христов, но участието им се превърна в истинска свада, съпътствана от остри реплики и нападки в студиото на телевизия „Евроком“.
      Тази сутрин скандалът се пренесе и в студиото на Нова, където Сандов заяви, че съществуват много екоорганизации, но някои от тях той определи като „псевдо такива“. Той е категоричен, че думата „екорекет” не съществува, има само рекет.
      Той запита Каролев в качеството си на какъв гостува в предаването. А той му върна с репликата, че Сандов е представител на ПП „Зелените“, намеквайки за политическия характер на екоорганизацията, както и с връзки на „Зелените“ с обвинената в рекет „Коалиция за устойчиво развитие”.
      Каролев представи протокол, показващ дело, което тече в момента срещу строежа на завода в Бухово от Столична община, финансирано от ЕС, в което има като жалбоподател „Коалиция за устойчиво развитие”. Но по същия случай има и жалба от екологично движение „За Земята“.
      Каролев посочи, че всички екоорганизации имат политически цели или изпълняват политически поръчки. Той твърди, че екоорганизаците водят 1000 дела, от които са спечелили едва 10. Той обвини „Зелените“, че имат едни и същи цели с хванатата в рекет организация.
      Сандов от своя страна, заяви, че това е манипулация и запита опонента си, дали
      случайно няма апартамент в Банско, на което Каролев отговори: „Имам. Но дори и хотел да имам, това какво значение има?“. Сандов обвини Каролев във връзки с Дончо Иванов от разкритата екоорганизация, както и в това, че е подкрепял КТБ и АЕЦ „Белене“
      След поредица от остри реплики и пререкания, екологът отвърна с думите „Ще се видим в съда!“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ