петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОКУРАТУРАТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА ЗА БИСЕРОВ

      Аз не съм вътре в разследването и не знам какъв е процесът, свързан с Христо Бисеров. Това заяви Тома Биков, съветник на вицепремиера Румяна Бъчварова в сутрешния блок „Тази сутрин“ по БТВ. Но е важно не колко бързо ще бъде повдигнато, а колко ефективно ще бъде. Пред съда със сигурност би трябвало господин Бисеров да бъде по-вербален, подчерта той.
      Прокуратурата носи отговорност да събере такива доказателства, че съдията, който и да е той, да няма друг изход, освен потвърждаване на осъдителната присъда, заяви още той. Надявам се Прокуратурата да е действала по такъв начин, защото тя носи много голяма отговорност в момента точно в такива процеси, заради крайно ниското доверие в съдебната власт у нас, има коментари по новините, подчерта Биков в студиото на БТВ. Не е важно дали от там ще се забавят, а е важно е доколко ще бъде ефективно това обвинение, особено при този знаков процес, при такава знакова фигура. Но се надявам от там да са си взели поука и да действа така.
      Да се надяваме, че хората очакват некампанииност, не да се хване Христо Бисеров и да се приключи с това цялата история, иска ми се да има системност в цялата работа, нека той да бъде вкаран в един справедлив процес, каза още съветникът на вицепремиера Румяна Бъчварова.
      Беше обвинение и за откриване на данъци, и за пране на пари, но всеки момент Прокуратурата може да ги повдигне отново, в момента няма такова за пране на пари, допълни Биков.
      Да, публичният факт е, че ДСП според мен в момента не стои зад него. Надявам се, че Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу него не защото ДПС оттегли подкрепата си към него, каза още Биков. А съжаление това е позната практика за последните 25 години, ако хора изпаднат от политиката им се повдигат обвинения, но не се стига и до осъдителни присъди
      Доган, разбира се, оттегли подкрепата си от Бисеров. Надявам се, това дело до доведе до някаква системност, подчерта той.
      Ние правим ДПС по-голяма партия, отколкото е всъщност. Факт е, че след повдигане на обвиненията се разбра, че Бисеров се занимава със зелена енергия, имаше подмятания, че е свързан и с Южен поток, каза Биков пред БТВ.
      Модерно е да се говори за румънския модел, но това е кампанийно в момента. Трябва да си изградим български модел, заключи той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ