петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      УБИТ Е ЕДИН ОТ ЛИДЕРИТЕ НА „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА“

      Близо до иракския град Тикрит беше убит един от лидерите на «ИД», известен като Абу Мариа. Заедно с него бяха ликвидирани и няколко негови помощници. Междувременно терористичната организация продължава своите акции.

       Операцията по ликвидация на терористите беше проведена след проучване на данните от разузнавателните служби на Ирак. Убитият е контролирал иракската провинция Салах ад дин, съобщава канал IRIB.
      В същото време терористичната организация продължава своите акции. Вчера членовете на организацията бяха атакували посолството на Южна Корея в ливанската столица Триполи. Те са открили огън по сградата. По информация на агенция Синхуа, двама охранители бяха застрелени, още един беше ранен.
      В Ирак терористите са отвлекли около 120 ученици от различни училища на град Мосул. Към момента местоположение на децата не е известно, съобщава иранския канал Прес-ТВ съобщава.
      В последните дни групировката е разпространила нови кадри, на които се вижда, как членове на «Ислямска държава» уничтожават древните постройки на град Нимруд. Стени на двореца, който беше обявен от групировката като «антиислямски паметник», бяха съборени, а после взривени. Първите съобщения за унищоожаването на древния град се появиха още през март.
      Медиите съобщават още, че вчера сред последователите на ИД беше разпространен анимационен филм, на който се показва, как един от ислямистите се готви да обезглави президента на САЩ Барак Обама, който моли за пощада.
      Припомняме, че с групировката се борят въоръжените сили на Ирак и Сирия и международна коалиция под ръководството на САЩ, която нанася въздушни удари. Последователите на ИД вече са около 200 хиляди души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ