петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      АРЕСТУВАХА СЪДИЯ РУМЯНА ЧЕНАЛОВА

          Съдия Румяна Ченалова е задържана в ареста на Националната следствена служба с прокурорско постановление за срок от 72 часа, съобщиха от Прокуратурата.  От пресцентъра допълниха, че Прокуратурата ще поиска постоянното й задържане под стража, за да не се укрие. Към нея са повдигнати две обвинения – за длъжностно и докумемтално престъпление.
          Припомняме, че вчера съдия Румяна Ченалова беше обявена за общодържавно издирване, тъй като не се е явила в съда на определени дати. Не е била открита и на адреса й. В същото време е изпращала болнични листове, но съдът ги е отхвърлил като неуважителни.
          През март, Ченалова и нейният брат Станимир Ченалов, който й е защитник, не се явяват в съда. След изпратена втора призовка, Ченалова представя болнични листове за влошено здравословно състояние и отново не се явява в съда. След разпит на лекуващите я лекари става ясно, че състоянието й не пречи на присъствието й в съдебната зала и така се стига до принудително отвеждане на Ченалова в съда. Тя обаче не е била открита на нито един от двата й адреса.
          Очаква се по-късно през деня да стане ясно какво точно ще се случи от тук нататък.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ