петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      УБИХА УКРАИНСКИЯ ЕКСДЕПУТАТ ОЛЕГ КАЛАШНИКОВ

      Бившият депутат от Партията на регионите Олег Калашников е бил убит в Киев. Той е бил застрелян с огнестрелно оръжие, съобщиха от украинското вътрешно министерство, предаде ТАСС.

      На местопрестъплението работи оперативно-следствена група на местната полиция по изясняване на мотивите за посегателството срещу политика.
      Разследващите органи ще работят по няколко версии за криминалното деяние. Най-вероятната хипотеза е връзка със служебното положение на Калашников и неговата подкрепа в демонстрациите на бившия президент Виктор Янукович. Убитият ексдепутат участваше и в контрапротести, останали с името „Антимайдан“.
      Останалите версии, по които ще работи полицията в Украйна, са убийство с цел грабеж, засегнати бизнес интереси и лични конфликти, довели до престъпното деяние.
      Това е поредният, четвърти съюзник на бившия държавен глава на Украйна, който умира при подозрителни обстоятелства в последните два месеца, предаде още Агенция Франс прес.
      Припомняме, че в средата на месец март беше застрелян Олександър Пеклушенко. Следствието обяви като най-вероятен мотив за смъртта, самоубийство.
      Малко преди Пеклушенко, беше намерен мъртъв друг бивш депутат – Станислав Мелник. Той беше открит мъртъв в банята на дома си от своята съпруга.
      В края на месец февруари Михайло Чечетов от същата партийна позиция, намери смъртта си, скачайки от 17-я етаж на сграда в украинската столица Киев. Той беше под разследване на съдебната власт за злоупотреба с власт. Главният прокурор на Украйна беше категоричен, че това няма да е единственото обвинение, повдигнато на Чечетов.
      Връзката между четирите кървави събития – Виктор Янукович, беше свален от поста си на президент с парламентарно решение. Бившият държавен глава избяга от страната през месец февруари 2014 година. Едва през януари тази година обаче беше обявен за международно издирване от Интерпол, заедно с бившия министър-председател на Украйна Микола Азаров.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ