петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      КАТАЙНЕН ПОЗДРАВИ БЪЛГАРИЯ ЗА БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА

          Много съм доволен, че в България се работи по борбата с корупцията. България е изправена пред доста възможности, но трябва да работим заедно, за да може страната да се възползва от тях и да сме сигурни, че нещата ще отидат в правилната посока. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен след срещата си с министър-председателя Бойко Борисов.
          По време на срещата си двамата са обсъдили енергийната сигурност на България и привличането на повече инвеститори в страната ни.  По думите на Катайнен Европейската комисия се стреми да намерим най-добрите механизми за страни като България, за да имат възможността да се възползват от европейските фондове.
      „Днес се срещам с вашето правителство във връзка с Инвестиционния фонд, който Европа иска да представи, за да помогне на частния сектор и да има повече инвестиции. Но за да могат да се случат добри неща трябва да има и подходящ инвестиционен климат. Тук е моментът да подчертая, че борбата с корупцията е много важна и съм изключително доволен от това, че в България се обръща необходимото внимание и се предприемат необходимите мерки, защото е от ключово значение да се привлекат инвестиции. Важно е да се обърне внимание и на образованието, за да може да се увеличи конкурентноспособността и да се привлекат инвестиции“, каза заместник-председателят на ЕК.
          Катайнен допълни още, че новият Европейски фонд за инвестиции може да е от голяма полза за България, най-вече за малките и средни предприятия.  Борисов от своя страна благодари на заместник-председателя на ЕК за успешната работа и потвърди, че санирането на блоковете ще продължи и през 2016-та година.
          Катайнен допълни, че доброто управление е много важно условие за бизнес климата. Образованието също е от значение, тъй като трябва да има работна сила, която да може да поеме предизвикателството на инвестициите.
          По отношение на енергийната сигурност и до каква степен ще получи инвестиране България, Катайнен заяви, че ЕК няма конкретни годишни разчети за всяка област, но енергийната сигурност означава и интерконекторите за страната. В заключение заместник-председателят насърчи България да се придържа към спазването на върховенството на закона.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ