неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      ВИНОВНИТЕ ШОФЬОРИ ОСТАВАТ БЕЗ КНИЖКА

      Книжките на шофьори, участвали в катастрофа и нанесли средна или тежка телесна повреда на жертвата, ще бъдат отнемани. Това предлага да се впише в ново законодателство министърът на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова. Дискусията за реформите, проведена между представители на Министерството на вътрешните работи и главният секретар на МВР, е следствие от поредицата тежки катастрофи по време на великденската почивка и трагедията с прегазеното момченце Петьо от Панагюрище. Това стана ясно по време на гостуването на министърът на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова в сутрешния блок на предаването „Тази сутрин“ по БТВ.
      Очевидно е, че трябва да се повиши строгостта на тези мерки, заяви в подкрепа на тезата си Бъчварова. Проверка по случая с ударения Христо Христов от бизнесмена Цветан Пъков преди две години ще бъде направена, подчерта тя. Хубаво е, че потърпевшият спомена име. Ще проверя дали има назначена проверка по случая и ако такава няма, ще се погрижа да започне, заяви още тя.
      Трябва да се наблегне на видеонаблюдението. Това е ключът към превенцията на този род инциденти, смята тя. Това е вариантът, тъй като полицаи не може да бъдат сложени навсякъде.
      Идеята представители на реда да бъдат пращани в различни населени места, за да поддържат реда, е добра, подчерта тя. Тяхната задача ще е да предотвратят битовите свади. Бъчварова коментира и съпротивата за разместване на полицаи и на територията на столицата.
      Важно е да се промени системата, по която се управлява съдебната власт. Това заяви тя в коментара си за предстоящите промени в Конституцията на страната. Нека ние не променяме съотношението между властите.
      Изисква се диалог, като начало. Следва сформирането на Велико народно събрание. Но смятам, че обществото ни не би могло да си го позволи. Сформирането на Велико народно събрание по-скоро ще бъде катаклизъм. Аз бих го нарекла сътресение, обяви още тя.
      Разговори с нашите коалиционни партньори има и тепърва ще се провеждат. Консултации с опозиционните партии също ще има, разбира се, подчерта още Бъчварова.
      Вероятната позиция на партия БСП ще е против промените, коментира още тя.
      Нашата отговорност е да опитаме да решим проблемите, пред които сме изправени. Много е възможно нашето предложение да не мине, може да не успеем с няколко гласа, но е много важно и да опитаме, заяви в заключение тя.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ