петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      УБИЙСТВО НА РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ

      Италианската полиция задържа 15 емигранти с мюсюлманско вероизповедание, заподозрени за изхвърлянето през борда на корабче и убийството на 12 християни на път за Италия, съобщи Би Би Си. Предполага се, че няма оцелели сред изхвърлените през борда.

      Жертвите са от Нигерия и Гана. Арестуваните пък са от  Кот д’Ивоар, Сенегал, Мали и Гвинея. Те са задържани в Палермо и са обвинени в „убийство на основата на религиозна омраза“.

      По думи на емигрантите, те пътували на корабче от Либия към Европа. Общият им брой е 105 души. На борда се разразил скандал между мюсюлманите и християните, който довел до тежкия инцидент с изхвърлянето през борда на християните. За да се спасят част от другите вярващи направили човешка верига на борда. Органите на реда в Сицилия научили за инцидента, докато разпитвали оцелели, пристигнали в Палермо в сряда сутринта. Според властите мотивът на мюсюлманите за престъплението е, че жертвите изповядвали християнска вяра.

      Около 10 000 емигранти са се опитали да пресекат Средиземно море в изминалите дни. Повече от 500 души са загубили живота си във водите от началото на годината. Италия помоли ЕС за помощ, за да се справи с кризата от все по-големия наплив емигранти.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ