събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДЪТ РЕШАВА ЗА ЦВЕТАНОВ ДО МЕСЕЦ

      Върховният касационен съд ще се произнесе по делото Цветан Цветанов до месец. Това стана ясно след днешното заседание на магистратите.
      Бившият министър беше осъден на първите две инстанции на 4 години лишаване от свобода. Обвиненията към Цветанов са затова, че е осуетил разследване срещу бившия началник на Регионалното звено към ГДБОП – Орлин Тодоров. Ексминистърът е отказал прилагането на СРС-та върху Тодоров.
      След края на съдебното заседание защитникът на Цветанов – Менко Менков коментира, че делото трябва да бъде разгледано много стриктно от страна на магистратите.

      Немският защитник на Цветанов – Ханс Петер Ул също заяви, че подслушването е посегателство срещу правата на гражданите и е нарушение в много голяма степен и важност. Адвокатът на Цветанов добави, че след като има съдебно решение, работата на министъра е била да го изпълни с цялата си политическа отговорност. Обвиненият е имал правомощията или да разреши използването на СРС, или не. По негови думи процесът е „политически мотивиран“. Защо?
      Цветанов заяви, че вярва в справедливостта на ВКС, като подчерта, че:
      „Аз съм абсолютно чист, когато застана пред моето семейство и приятели, защото винаги съм се водил единствено от законите”

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ