петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СМЪРТНА ПРИСЪДА ИЛИ ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ЦАРНАЕВ ?

          Съдът в Бостън започва заключителните изслушвания по процеса срещу атентатора на Бостънския маратон през 2013 година Джохар Царнаев. Прокуратурата ще поиска смъртна присъда за обвиняемия, който отне живота на трима и рани 264 души, съобщава Ройтерс.
          Адвокатите на Царнаев ще пледират за доживотен затвор, тъй като според тях чеченецът не заслужава смъртна присъда. Те се опитват да докажат на съда, че младежът е бил заблуден и е попаднал под влиянието на по-големия си брат Тамерлан, който беше убит в престрелка с полицията няколко дни след атентата.
          Материалите обаче, които бяха открити в личните компютри на Джохар Царнаев показват, че мотивите за акта срещу маратона са били възмездие за военните кампании, които САЩ води в мюсюлманските страни. Това накара прокуратурата да твърди, че Царнаев е искал да „накаже Съединените щати“ с акт, в който си личи, че има неуважение към човешкия живот. За да получи смъртна присъда обаче 12-членното жури трябва да бъде единодушно. Ако един от съдебните заседатели е против, то автоматично присъдата минава в доживотен затвор.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ