събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДЪТ ЗАПОРИРА ИМУЩЕСТВОТО НА ХРИСТО БИСЕРОВ

      Софийски градски съд запорира имущество на бившия заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков. Имуществото е на стойност 1 555 883 лева, а отнемането е по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.
      Проверката на Комисията започна след като през ноември 2013 срещу тях беше образувано досъдебно производство за „пране на пари“ и данъчни престъпления. В хода на разследването е поискана информация от 7 европейски държави, сред които Македония и Швейцария.
      Общата стойност на запора за двамата е 1 555 883лв., от които – 1 262 483лв. са на Бисеров, а останалите на сина му. Имуществото на бившия зам.-председател включва недвижим имот в София, лек автомобил и 9 банкови сметки. В иска има претенции и за сумите, които съпругата му Maрия Бисерова е дала на заем на сина си Ивайло Главинков, както и за средствата от прехвърлянето на акции от търговски дружества от Бисерова, от продажба на автомобил и парите, които двамата съпрузи са внесли по две сметки и лихвите по тях.
      Съдът e наложил обезпечение на имущество на обща стойност от 293 хиляди лева на Ивайло Главинков, което включва апартамент в София, вилна сграда в Долна баня, дялове в пет търговски дружества, както и девет банкови сметки. Обезпечение е поискано и на средства, които Главинков е давал назаем на физически лица и фирми, както и пари, които връщал по заеми от физически и юридически лица.
      Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество претендира и за сумите, които бившият зам.-председател е превел от швейцарските си сметки на македонската сметка на Главинков, обект на наказателното производство срещу двамата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ