петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЩУРМ В КОНГРЕСА В МЕКСИКО

      Над 1500 демонстранти щурмуваха сградата на Конгреса в Чилпансиго, Мексико на щата Гереро заради смъртта на изчезналите 43-ма студенти. Протестиращите обвиниха местната власт за изчезването на младежите през септември 2014 година. Участващите в демонстрацията хвърляха камъни и палиха коли. По време на безредиците блъснаха откраднат камион в сградата на местното управление.
      Припомняме, че главният прокурор на Мексико Хесус Мурильо Карам потвърди смъртта на изчезналите студенти, които – по негови думи – са били убити и изгорени в района на град Кокула.
      Демонстрантите са хвърляли по силите на реда камъни и бутилки със запалителна смес, в отговор на което полицията е употребила сълзотворен газ. Напрежението е ескалирало, след като протестиращите, които били основно студенти и техните преподаватели, са запалили няколко автомобила. Въпреки ярките прояви обаче няма жертви или арестувани.
      Отделно се проведе и мирно шествие, в което участниците броиха от 1 до 43, за да акцентират върху броя на студентите.
      Преди 7 месеца изчезнаха младежи на възраст между 18 и 23 години.
      Демонстрантите смятат, че студентите се били убити, след като са се изпречили на пътя на корумпирани органи на реда, които са ги предали на местната наркобанда. Основни заподозрени са кметът на града и неговата съпруга, които бяха арестувани. Много хора от щата Гереро настояват властите да продължат да издирват изчезналите младежи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ