неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      СЛЕД БУНТА: Президентът на Шри Ланка заседна на летището в опит да избяга

      Изпадналият в немилост президент на Шри Ланка заседна във вторник в собствената си страна в унизително противопоставяне с имиграционните служители на летището, които блокираха излизането му на безопасно място в чужбина, съобщиха официални източници във вторник, цитирани от „СЕГА“.

      Междувременно стана ясно, че парламентът на Шри Ланка ще се събере отново на 15 юли, а новият президент ще бъде избран на 20 юли, съобщи председателят на парламента, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

      Това се случва на фона на решението на президента Готабая Раджапакса да подаде оставка в сряда. Решението му беше предизвикано от най-тежката от седем десетилетия икономическа криза в страната.

      „Кандидатурите за следващ президент ще бъдат представени на парламента на 19 юли. На 20 юли парламентът ще гласува за избор на  нов президент“, се казва в изявление на председателя на парламента Махинда Япа Абеивардена. От изявлението става още ясно, че по време на провелата се вчера среща на партийните лидери е било постигнато съгласие, че е от съществено значение да се гарантира, че ще бъде съставено ново правителство, в което ще са представени всички партии, в съответствие с конституцията“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ