събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Запорожката АЕЦ работи отново, вторият енергоблок беше включен

      Вторият енергоблок на Запорожката АЕЦ беше включен към мрежата на 27 август. Това съобщиха от украинската компания Енергоатом.

      „На 26 август 2022 г. в 21:15 ч. към мрежата беше включен вторият от спрените вчера енергоблокове на АЕЦ-а. В момента се извършва увеличаване на мощностите. Няма забележки по работата на оборудването и системите за сигурност, “ се казва в съобщението, публикувано в канала на компанията в Telegram .

      Както съобщи в петък Владимир Рогов, член на главния съвет на военно-цивилната администрация (ВГАД) на Запорожка област, електричество от Запорожката атомна електроцентрала вече не се доставя в райони, контролирани от Киев, тъй като на 25 август Въоръжените сили на Украйна (ВССУ) прекъснаха последния електропровод. Сега електричество се доставя само в освободените райони на Запорожие и Херсонска област.

      Енергодар, където се помещава най-голямата атомна електроцентрала в Запорожие в Европа, наскоро стана обект на обстрел от въоръжените сили на Украйна. За ударите по станцията са използвани дронове, тежка артилерия и реактивни системи за залпов изстрел. В повечето случаи атаките отразяват системите за противовъздушна отбрана, но се регистрират удари на снаряди по инфраструктурни съоръжения и в зоната за съхранение на ядрени отпадъци.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ