събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОКУРАТУРАТА ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ НА ИСКРОВ

      Обясних ви, че няма да отговарям на въпросите свързани с борбата с корупцията у нас. Поискахме компетентните органи да обсъдят мотивите на Овчаров и чакаме тяхното становище. Това заяви лидерът на политическа партия РЗС Яне Янев в студиото на предаването „Тази сутрин“ по БТВ относно обвиненията на политика срещу него. Освен фалшивия подпис, ние се съмняваме, че този документ е писан от отговорните за фалита на КТБ лица, допълни той.
      Енергийната мафия е най-зловещата и най-престъпната за последните 25 години у нас. Затова състоянието на страната ни е такова. Трябва българското правосъдие да започне да отговаря на очакванията на населението.
      За кардинална реформа в съдебната система РЗС говори още от създаването си, категоричен беше той. Още при учредяването си ние направихме списък с 25 точки, които трябва да се променят в системата. В съдебния съвет има много млади хора, които си вършат работата. Но не отричаме тежката политическа зависимост от групировките на някои съдии у нас, добави още той.
      КТБ е една друга много сложна тема, която показва, че у нас може да се създаде една банкова пирамида. КТБ не е банка, а банкова пирамида, заяви Янев в коментара си относно сагата с фалиралата банка.
      Ако зависи от премиера, смятам, че той би извадил този списък. В държавата по принцип не е много трудно да се стигне до информация в банковата система, поради ръководството на БНБ. Какво очаквате Иван Искров да отиде и сам да влезе в съдебна зала ли, попита реторично той. Е, това няма как да стане. Аз считам, че досега на Искров трябваше да му бъде повдигнато обвинение за това, че има злоупотреба със закона и че е прикривал информация месеци наред.
      Част от тайните записки на Василев преди година аз занесох във Върховна Прокуратура. Те са с автентичен почерк на Цветан Василев. Не знам какво се е случило с тях, не зная има ли повдигнато обвинение, подчерта той.
      Костов е един от лидерите на 25-годишния преход, които правят пред обществото едно, а за себе си друго. Такива хора са убийци на десницата, килъри на СДС.
      Янев коментира и нашумялата тема с разследванията на БТВ насочени срещу кметовете феодали у нас. Преди няколко години аз обявих един списък с кметове феодали, те бяха около 50 на брой. Тогава никой не ми обърна внимание. Аз съм пускал и сигнали в Прокуратурата не срещу един или двама кметове, а срещу 50. Радвам се, че сега майте герои станаха и ваши герои. Проблемът е следният. Кметове като този в Хасково са феодализирали напълно града. Те са приятели с шефовете на фирми, които източват общината, приятели са с шефа на полицията. Знаете ли, че повечето кметове у нас са с трети мандат, а има и такива с 4 или 5-ти мандат. Хората не са роботи. И когато са кметове 4 или 5-ти мандат, те създават връзки. Във всеки град тези кметове са създали по 10-ма олихарси, които смучат от държавата, обясни той.
      Лидерът на РЗС коментира и сблъсъците на територията на Куманово, Македония. Аз не мога да говоря за Македония, заяви той. Моята кръв е от Пиринска, Егейска и Вардарска Македония. Смятам, че България трябва да изиграе ролята на стабилизиращ фактор на Балканите. Не може моите братовчеди от там да са с по-различен статут от мен и вас.
      Политиката у нас трябва да се прави с емоция, но без експерименти. Тя трябва ада осигурява сигурност на българските граждани. Много наши тези излизат наяве днес. Това са съдебната реформа, списъците с кметовете олигарси и т.н., заяви в заключение той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ