събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЦУКЪРБЪРГ: РУСИЯ НИКОГА НЕ Е БЛОКИРАЛА УКРАИНЦИ ВЪВ FACEBOOK

      Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Цукърбърг заяви, че ще помисли дали да открие офис на компанията в Киев. В четвъртък вечерта той отговори публично на въпросите, събрали най-голям брой „лайк”-ове.

      Медиаторът на срещата съобщи, че най-популярният въпрос, събрал 45 000 харесвания, е бил именно въпросът за Украйна.

      Цукърбърг отговори на запитането на президента на Украйна Порошенко за възможността да се открие представителство на Facebook в Украйна. Той заяви, че за в бъдеще тази възможност предстои да бъде разгледана, но поясни, че целесъобразността ѝ лежи „в полето” на развитие на компанията и по-точно – в разработването на програмното обезпечение.

      Ползвателят на Facebook Григорй Купершмид се оплака, че компанията несправедливо блокира страници и съобщения, като същевременно поясни, че украинският сектор във Facebook се управлява от руски мениджъри.

      По думите на шефа на Facebook той лично е установил за какво става въпрос, преди да отговори. Марк Цукърбърг коментира, че наистина е било решено да се отстранят някои съобщения заради нарушаване на правилата, които забраняват използването на „езика на омразата” срещу лица от друга националност.

      Той обаче увери присъстващите на срещата, че в Русия няма администрация на Facebook, която да модерира украинския сектор на мрежата.

      „Прозвучаха и въпроси дали руснаци не модерират съобщенията на украинци в режим на продължаващ конфликт между Русия и Украйна. Това не отговаря на действителността – ние нямаме съответния руски офис. Ето защо всеки, който смята, че модерирането се извършва от руския офис на компанията от антиукраински модератори, греши”, увери Цукърбърг.

      Той поясни, че модерацията се осъществява от служителите на представителството на компанията в Дъблин, които владеят езика, на който е написано съобщението. Но добави, че в системата е възникнала грешка, поради което на авторите на някои съобщения е било неправилно съобщено, че причината за премахването им е била „голи изображения”, а не лексика на омразата.

      За тази грешка Facebook се извини, съобщи Цукърбърг.

      Напомняме, че президентът на Украйна лично помоли Марк Цукърбъг да създаде украинско представителство на Facebook.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ